Pozdravni govor


Predsjednica HPD-a
Prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peleš 

Dobrodošli!

Poštovane kolegice i kolege, dragi gosti!

Osobita mi je čast i zadovoljstvo pozvati nas na naš  8. hrvatski psihijatrijski kongres, koji će  održati u Opatiji u našem poznatom okruženju hotela 4 Opatijska cvijeta  od 16. – 19. listopada 2022.g.

Prethodni naš skup, 17. hrvatski psihijatrijski dani, održan je u Opatiji  u listopadu 2021.g. Imali smo neviđenu sreću da smo se stigli družiti uživo između dva pandemijska vala. Ove godine družit ćemo se  neuobičajeno od nedjelje 16.10. do  srijede 19.10. 2022. jer smo jedino ovaj termin mogli dobiti, zbog velikog interesa održavanja kongresa u Opatiji u mjesecu listopadu.  Premda znam da nam je tri dana premalo da razmjenimo sva iskustva i razmišljanja koja su nas u proteklim vremenima okupirala, nadam se da se  u vremenima koja su pred nama biti još puno novih susreta. Kao i svih prethodnih godina uživat ćemo u razmjeni i obnavljanju  znanja i iskustava, a u pauzama u međusobnim druženjima u prekrasnim Opatijskim pejzažima .

Ove godine Vas pozivam, da  predložite  jednog gost-predavača/icu izvan Hrvatske, jer jednog već imamo. Preporučam ponovo da to bude netko našeg porijekla, ali koji radi izvan Hrvatske.  Nastojat ćemo zainteresirati i kolege iz regije da nam se pridruže na našem skupu.

Podsjećam Vas da je ove godine i Izborna skupština Društva, te Vas ujedno pozivam na nju. Molim Vas da podmirite članarinu Društva, jer će ove godine moći glasovati samo oni koji uredno podmire članarniu HPD-a. Molim Vas da pratite objave na stranicama HPD-a i web portalu 8. kongresa, gdje ćemo objaviti i uvjete za kandidature u tijela društva. Želimo ove godine demokratizirati proces izbora, tako da izabiremo ne samo Predsjednika Društva, nego i članove Upravnog odbora i drugih tijela, kako bi bolje bili zastupljeni predstavnici iz svih regija.

Pristigle radove kao i prethodnih godina podijelit ćemo u oralne i poster prezentacije, pa ljubazno molimo autore da napomenu koju vrstu prezentacije preferiraju i u kojoj od predloženih sekcija da pridružimo njihov rad. Organizacijski odbor će ovisno o mogućnostima, rasporediti pristigle  prezentacije.

emojte nam zamjeriti ako poneke želje nećemo moći uslišati, jer će oralne prezentacije biti uvjetovane vremenskim terminima.

Kako bi organizacijski odbor imao dovoljno vremena za razvrstavanje pristiglih radova, molim Vas da svoje sažetke pošaljete zaključno s 30. kolovozom 2022.

Unaprijed hvala na vašem odazivu i veselim se ponovnom zajedničkom druženju.

Predsjednica HPD-a
Prof. dr. sc. Alma Mihaljević-Peleš